måndag 22 mars 2010

Vi som gillar att bli överens

Det är inte bara det att vi som är engagerade i politiken har olika åsikter. Vi skiljer oss också åt genom att vara olika personligheter och genom att ha olika temprament. Dom som får mest uppmärksamhet är dom som gillar att ta strid och att i överkant markera skiljelinjer. Vi som är bra på att hitta samförstånd och konstruktiva lösningar får oftast arbeta i det tysta.
Med åren har jag blivit allt mer medveten om att det är viktigt att vara sig själv och bejaka sin personlighet och läggning. Är jag bra på att få motstridiga viljor att bli överens och bra på att skapa ett bra samarbetsklimat då bejakar jag det även om det inte väcker några rubriker. Det är i alla lägen viktigt att vara sann mot sig själv.
Kanske det rent av är så att de som låter tala om sig och som har förmåga att skapa rubriker och få ett medialt utrymme är beroende av oss som oftast får arbeta i det tysta.

1 kommentar:

  1. Insikt är ju en av dina starka sidor, däremot tycker jag inte att du någon gång verkat i det tysta. Ha de gott och fortsätt blogga

    SvaraRadera