måndag 12 april 2010

Skidsemester

Åter "i selen" efter en veckas semester. En vintervecka i den svenska fjällvärlden är mer värd än det dubbla under övriga delar av året. I år, för andra året i rad, blev det Lofsdalen i Härjedalen. Omväxlande väder men härlig skidåkning varje dag förutom den sista. Blev rejält förkyld och stannade inne med "näsan" i en god bok i stället.
För tionde året i rad tillbringande vi den här veckan tillsammans med vår dotter och hennes familj. Tre generationer på kalfjället med packade ryggsäckar och inget som stör. Kan inte bli mycket bättre. Naturligtvis blev det också en del slalom, men bäst är nog ändå turåkningen.
Vi lever i en fantasikt del av världen med en natur som är oslagbar. Det är vårt absoluta ansvar att se till att även kommande generationer får möjlighet att leva i en natur i balans.
Jag tillhör optimisterna på miljöområdet. Fick det bekräftat idag på förmiddagen då jag deltog i ett seminarium om utvecklingen av elbilar. Nu pratar man inte bara om något som ska komma igång någon gång i framtiden. Fyra biltillverkare välkomnade deltagarna i seminariet ut på Armémuséums gård i Stockholm för att också provköra.
Nu gäller det att få igång marknaden för elbilsproduktionen. Fler måste börja beställa elbilarna för att utvecklingen ska ta ordentlig fart. Självklart måste kommun, landsting och stat, den offentliga sektorn ta sitt ansvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar